Läxhjälp I hemmet

Högre betyg
Ökad motivation
Starkare studieteknik

Läs mer

Gratis tips & skolhjälp

Guider
Studieteknik
Högskoleprovet

Gå till guide

Test av körkortsfrågor hos Körkort.se

För i tiden innebar ”ta körkort” att man var tvungen att plugga körkortsteori i många långa timmar från tråkiga teoriböcker, det fanns inga direkta genvägar. Eventuellt kunde man gå en teorikurs på körskola, men körskola har i alla tider varit ett dyrt ”nöje”. Nuförtiden finns det dock ett alternativ – hemsidan Körkort.se erbjuder nämligen körkortsfrågor. Tanken bakom systemet med körkortsfrågor är att man svarar på frågor som rör körkortsteori och som till sitt upplägg är väldigt snarlika de prov och de körkortsfrågor som kommer på det riktiga teoriprovet.

Men fungerar det? Ja, till stor del fungerar det faktiskt alldeles utmärkt.  Den snygga och inbjudande förstasidan låter en logga in även med Facebook, vilket gör att man sparar tid och slipper fylla i registreringsformulär, kolla sin mejl och så vidare. När man loggat in har man en rad möjligheter, man kan välja Övning för att öva på 10-50 frågor i olika kategorier (eller blandade frågor), man kan plugga på Vägmärken, man kan även göra Teoriprov vilket innebär att man får svara på 65 frågor på samma tid som det riktiga teoriprovet. Du måste ha 52 rätt, precis som det riktiga provet.

Valmöjligheterna är många och du kan plugga på frågor från enstaka kategorier också, t.ex. Förbudsmärken eller Fordonskännedom. En mycket bra funktion är möjligheten att skapa nya test utifrån frågor som du tidigare svarat fel på, på så sätt kan du snabbt täppa igen eventuella kunskapsluckor.

Programmet har en snygg grafisk statistikfunktion där du kan följa dina framsteg. Härifrån kan du också gå igenom alla gamla prov, något som är rekommenderat när du pluggar med körkortsfrågor. Då får du nämligen se förklaringar till alla frågor, genom att läsa dessa lär du dig all körkortsteori som du behöver för att klara teoriprovet.

Körkortsfrågor är ett modernt, lättanvänt och praktiskt sätt att lära sig körkortsteorin på inför teoriprovet och vi rekommenderar Körkort.se varmt till alla som ska ta körkort!

Syfte

Sidans syfte är att vara en resurs till allt som har med skolan att göra, kunna erbjuda information och vara ett stöd till läxor och läxläsning.

Prov snart?
Läxhjälp.nu är en gratistjänst skapad av Allakando för skolhjälp på Internet. Men inför läxor och prov kan det vara skönt med en egen lärare som sitter ner med dig i lugn och ro som går igenom det man behöver kunna. Vi erbjuder allt från klippkort till kontinuerliga träffar. Via läxhjälp.nu får du även ett prova-på-tillfälle där du kan få uppleva privatundervisningen. Kommer du i kontakt med oss via läxhjälp.nu får du automatiskt denna förmån. Vi hörs och lycka till i skolan!
+ Kom igång med prova-på-tillfälle
Ring upp mig Jag vill ha ett prisförslag
Ring upp mig

Ditt telefonnummer

Jag vill ha ett prisförslag

Din mailadress

Ditt telefonnummer

Övriga upplysningar