5 tips för att hitta studiemotivation
9 av 10 höjer betygen Få personlig läxhjälp

Vill du ta dina betyg till nästa nivå? En certifierad privatlärare hjälper dig att få en djupare förståelse i ämnena och förbättra studieteknik och planering.

Läs mer

5 tips för att hitta studiemotivation

Det behöver inte vara svårt att hitta studiemotivation. Här har vi samlat våra allra bästa tips på hur du blir motiverad att plugga!

Tips 1: Ha ett mål

Det bästa och mest självklara tipset för att hitta studiemotivationen är att ha ett mål som du jobbar mot. Vare sig det är ett kortsiktigt mål som att klara av ett visst prov eller ett långsiktigt mål att komma in på en viss utbildning, en tydlig målbild kan ge dig den boost av motivation som du behöver! Visst, att plugga kanske inte är jätteroligt i stunden, men du kommer att tacka dig själv när du väl lyckas med dina mål.

Tips 2: Hitta rätt studieteknik

Alla är vi olika – även när det kommer till studier. Att hitta rätt studieteknik kan vara avgörande för hur väl man studerar och hur motiverad man känner sig. Kanske så blir du motiverad av pomodoro-metoden eller så fungerar Feynman metoden bäst för dig? Prova olika studietekniker och se vilken som passar dig bäst!

Tips 3: Ta bort alla störningsmoment

Det är svårt att koncentrera sig och att hålla studiemotivationen uppe när man blir bombarderad med notifikationer. Lägg din mobil utom synhåll och stäng av alla notifikationer. På så sätt lägger du allt ditt fokus på studierna och får mer gjort – vilket ökar motivationen att fortsätta plugga!

Tips 4: Organisera och planera

En stor anledning till varför många studenter upplever att de saknar studiemotivation är för att de upplever studierna som överväldigande. Då kan det vara en bra idé att stycka upp dina uppgifter.

Gör en checklista på mobilen där du skriver vad du behöver göra varje dag för att nå ditt mål – exempelvis att läsa ett kapitel på måndag och skriva 500 ord på tisdag. Att kunna bocka av en punkt och att se sina framsteg gör under för studiemotivationen!

Tips 5: Byt studiemiljö

Var vi pluggar har stor effekt på vår motivation. Att plugga exempelvis vid köksbordet är inte idealt när det är massor som händer runt omkring. Byt gärna miljö till ett ställe där du känner dig lugn och fokuserad – såsom på ett café eller bibliotek. Inte bara är det bra för motivationen, utan forskning visar även att det är bra för minnet!

Få toppresultat med en personlig studiecoach från läxhjälp.nu

Höj betygen och stärk motivationen!

Kontakta oss nu för mer information

Kom igång med läxhjälp idag!

Läxhjälp.nu logotyp

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert

Personlig privatlärare
  • Läxhjälp i hela Sverige
  • Läxhjälp hemma eller online
  • Läxhjälp för alla nivåer
  • Börja med en prova-på-lektion
  • Ingen bindningstid
  • 9 av 10 når sina studiemål
  • Nöjdhetsgaranti