Läxhjälp jobb
Extrajobba med läxhjälp

Läxhjälp jobb – gör verklig skillnad

Förändra en ung människas liv med ett flexibelt extrajobb som studiecoach. Att jobba med läxhjälp betyder att du undervisar i dina ämnen och under de tider som passar dig oavsett var du bor i Sverige. Ett perfekt extrajobb bredvid studierna som ger värdefulla meriter!

Ansök nu
Läxhjälp jobb

Vad innebär extrajobbet?

Att vara en studiecoach är det perfekta extrajobbet för dig som vill utvecklas och hjälpa andra elever att nå toppresultat. Vare sig du är gymnasieelev eller universitetselev kan du göra en stor skillnad för en yngre elev.

Välj själv uppdrag utifrån dina ämnen och din tillgänglighet. Du kan ge läxhjälp både på plats eller online!

Läxhjälp jobb

Så kommer du igång med att ge läxhjälp

 • Läxhjälp Jobb

  1 Ansök enkelt online

  Vi samarbetar med Allakando och SmartStudies som är en av de största i Sverige på läxhjälp och privatundervisning. Börja med att ansöka extrajobbet via Allakando här.

 • Läxhjälp Jobb

  2 Du väljer vilka uppdrag som passar dig

  När du väl fått extrajobbet och allting är på sin plats är det bara till att sätta igång med att välja bland alla våra uppdrag i vår lärarportal. Du väljer själv de som passar dig!

 • Läxhjälp Jobb

  3 Gör verklig skillnad för dina elever!

  Vanligtvis är lektionerna 90-120 minuter, en till två gånger per vecka. Som studiecoach blir du en förebild och mentor. Du kommer göra verklig skillnad för elever som behöver din hjälp.

Vanliga frågor om läxhjälp jobb

Jag har ingen tidigare erfarenhet av läxhjälp, kan jag ändå söka?

Det viktigaste som våra samarbetsorganisationer värdesätter är att du verkligen vill hjälpa och göra skillnad för en ung människa. Det krävs ingen tidigare erfarenhet av privatundervisning. Allakando och SmartStudies utbildar och coachar alltid sina privatlärare i deras unika pedagogiska metod vilket innebär att du kommer att bli en expert på ditt läxhjälp jobb på väldigt kort tid!

Kan jag extrajobba med läxhjälp oavsett var jag bor?

Våra samrbetsorganisationer Allakando och SmartStudies finns i hela Sverige, vilket betyder att du kan ansöka extrajobbet som studiecoach oavsett var du bor! Det betyder att du kan söka läxhjälp jobb vare sig om du vill ha ett ungdomsjobb i Stockholm eller ute på landsbygden. Du kan ge läxhjälp hemma hos din elev, online eller på valfri plats.

Hur ofta jobbar jag när jag ger läxhjälp?

Arbetstiderna som privatlärare är oftast väldigt flexibla. Tillsammans med familjen du hjälper lägger ni upp ett schema som passar er alla. Vårt populäraste upplägg är att träffas 90-120 minuter 1-2 gånger i veckan. Du kan även ge läxhjälp på vardagar, kvällar eller på helger om det passar bättre!

I vilka ämnen undervisar jag i om jag jobbar med läxhjälp?

Som privatlärare hos någon av våra samarbetspartners väljer du helt själv vilka ämnen du vill ge läxhjälp i! Allakando och SmartStudies har mängder av resurser, material och coachning som deras studiecoacher kan ta del av ifall de känner sig lite ringrostiga i något ämne som de valt.
Denna unika tillgång gör att de flesta känner sig mycket väl förberedda inför varje lektion, oavsett hur länge sedan det var de själva studerade ämnet.

Var träffar jag min elev när jag ska ge läxhjälp?

Du och din elev kan träffas var ni vill! Oftast träffas man hemma hos eleven, men man kan även ses online eller på valfri plats som på ett bibliotek eller café.

Jag är intresserad av söka extrajobbet, hur gör jag?

Vad roligt att du vill extrajobba med att ge läxhjälp! Att ansöka går både snabbt och enkelt! Du skickar in din ansökan här.

Läxhjälp jobb – Vem passar det?

Jobbet som en studiecoach är perfekt studentjobb för dig som studerar på gymnasiet eller universitet/högskola, men det är också vanligt att även vuxna och pensionärer ger läxhjälp! Det viktigaste är att du är duktig på det du gör och kan hjälpa elever att utvecklas.

Extrajobbet är för dig som:

 • Går på exempelvis gymnasiet eller universitet
 • Vill göra skillnad för andra människor
 • Är positiv och engagerande
 • Har goda ämneskunskaper i dina ämnen
 • Kan extrajobba minst 4 timmar i veckan
 • Kommunicerar väl på svenska i tal och skrift

Förmåner som du får med läxhjälpsjobbet:

 • Utveckla nyckelfärdigheter
 • Unik språngbräda i din karriär
 • Glädje i att hjälpa elever till ett bättre liv
 • Kontinuerlig utbildning och coachning
 • Bli en del av Allakando och SmartStudies nätverk

En av de största i Sverige på läxhjälp

Läxhjälp.nu samlar privatlärare från några av Sveriges största läxhjälpsföretag. 26 000+ får årligen hjälp till bättre studieresultat med våra samarbetspartners. Läs gärna mer om Allakando läxhjälp, SmartStudies läxhjälp och hjälp med högskoleprovet från HPAkademin.