Plugghjälp
9 av 10 höjer betygen med plugghjälp

Få personlig plugghjälp

På denna sida kan du läsa om hur extra plugghjälp fungerar. Plugghjälp kan göra stor skillnad då det kan höja betyget samtidigt som det ger dig ökad motivation, stärkt självförtroende och bättre studieteknik!

Läs mer

Tycker du att skolan känns svår och att du inte uppnår det resultat som du vill ha? Det är många elever i Sverige som känner samma sak och fler och fler söker sig därför till privat plugghjälp. Det finns många aktörer som kan hjälpa till med läxhjälp. Två stycken som vi rekommenderar är Allakando läxhjälp och SmartStudies läxhjälp. Båda aktörerna ger läxhjälp i hela Sverige, men är störst i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö. De har även studiecoacher i alla ämnen, allt från svenska på gymnasiet till matte på mellanstadiet!

Därför kan plugghjälp göra skillnad

Plugghjälp i hemmet eller online kan göra stora skillnader för inte bara dina betyg, utan även för din personliga utveckling. Att ta hjälp av en privatlärare som erbjuder plugghjälp får du hjälp med att nå dina egna studiemål och ambitioner. Vi har alla ämnen som vi känner att vi måste förbättra oss inom, men det är inte alltid så lätt på egen hand. Tillsammans med din studiecoach kan du få rätt stöttning  och därefter nå nya höjder!

För allra bästa läxhjälp krävs det att du får en riktigt bra privatlärare som kan anpassa sin privatundervisning utefter just dina behov. Allakando och SmartStudies har som mål att anlita endast de absolut bästa studiecoacherna i Sverige. Då deras mål är att ge riktigt bra läxhjälp till elever ser de till att jobba stenhårt med att matcha rätt lärare med rätt elev. De ställer även väldigt höga krav på de som söker jobbet som privatlärare, endast ett fåtal blir anställda.

Det är viktigt att du får läxhjälp som dels fokuserar på hjälpa dig nå dina studiemål men som även jobbar för att du ska bli mer trygg och självständig. Läxhjälp som hjälper dig att få ökad motivation, stärkt självförtroende och förbättrad studieteknik ger dig riktigt bra förberedelser för att klara av kommande utmaningar inom framtida studier och arbetsliv.

Privatundervisning och plugghjälp med en utvald studiecoach leder inte bara till höjda prestationer och resultat hos elever. Det har också gett dem stora möjligheter och förutsättningar att möta kommande utmaningar inom studier i framtiden.

Med Allakandos plugghjälp kan du få studiestöd hemma eller online av en privatlärare. Deras privatlärare hjälper elever med ökad motivation, stärkt självförtroende och förbättrad studieteknik. De siktar både på akademiska – såväl som personliga toppresultat.

Var i Sverige kan jag få plugghjälp?

Oavsett var du bor i Sverige ska du ha tillgång till plugghjälp. Detta är något som Allakando och SmartStudies jobbar stenhårt efter. Det ska inte spela någon roll om du bor i en storstad som Stockholm, Göteborg eller Malmö, eller i en mindre ort ute på landsbygden. De rekommenderade organisationerna erbjuder plugghjälp i hela Sverige. Du kan även få läxhjälp online om det känns bättre. Oftast brukar eleven och privatläraren tillsammans bestämma vart privatundervisningen ska äga rum. Det kan exempelvis ske i hemmet, online eller på valfri plats!

I vilka ämnen kan jag få plugghjälp?

Vanligtvis kan organisationerna erbjuda plugghjälp i alla ämnen oavsett vilken utbildningsnivå det handlar om. Detta beror dels på deras breda nätverk av studiecoacher men också på grund av att deras privatlärare har riktigt goda ämneskunskaper. Organisationerna anställer oftast studenter från Sveriges topputbildningar, vilket betyder att de har många års studier bakom sig.

Elever kan få plugghjälp i allt från svenska på grundskolan till matematik på gymnasiet. Företagen erbjuder även privatundervisning för studenter som läser på högre studienivåer såsom på universitet eller högskola! Kontakta Allakando läxhjälp eller SmartStudies för att hitta en privatlärare som ger dig läxhjälp i de ämnen du tycker är svåra!

I listan nedan visas vanliga ämnen som elever i Sverige brukar vilja ha plugghjälp i.

 • Plugghjälp i matematik
 • Plugghjälp i Svenska
 • Plugghjälp i Engelska
 • Plugghjälp i samhällskunskap
 • Plugghjälp i kemi, fysik & biologi
 • Plugghjälp i moderna språk
 • Plugghjälp i Tyska
 • Plugghjälp i Franska
 • Plugghjälp i Spanska

När kan jag få plugghjälp?

Våra rekommenderade organisationer ger plugghjälp oavsett vilken tid på året. Du kan exempelvis få allmän läxhjälp under terminerna eller läxhjälp under sommaren genom deras sommarkurser och sommarskola. Känner du att det är mer bråttom och behöver exempelvis intensiv läxhjälp i matematik inför nationella provet på gymnasiet, kan du istället välja deras intensivkurser. De erbjuder även läxhjälp och en mängd olika material som ger bästa möjliga förberedelser inför högskoleprovet.

Ett tips är att vara ute i god tid när ni söker plugghjälp, detta för att organisationerna ska få en möjlighet att hinna hitta en riktigt bra privatlärare som kan ge läxhjälp.

Vanligtvis träffar elever sina privatlärare på eftermiddagar, kvällar eller helger!

Vad kostar det med plugghjälp?

Priserna för privat läxhjälp varierar lite olika beroende på vilket upplägg du väljer och hur ofta du väljer att träffa din studiecoach. Hos våra rekommenderade läxhjälpsföretag är priset från 399 kronor per timme. Detta gäller för både prenumerationer och klippkort. Timpriset kan dock bli ännu lägre, framförallt om man exempelvis delar privatlärare med ett syskon eller med en klasskamrat. Här kan du få mer information gällande priser för plugghjälp.

Några vanliga upplägg för plugghjälp är:

 • Läxhjälp timvis med klippkort
 • Läxhjälp löpande, 1 lektion/vecka
 • Läxhjälp löpande, 2 lektioner/vecka
 • Läxhjälp intensivt, flera gånger i veckan under en begränsad period

Hur kommer jag igång med plugghjälp?

För att komma igång med plugghjälp kan ni antingen fylla i ”Kontakta mig” – formuläret på denna sida eller så ringer ni in till någon av de rekommenderade organisationerna så hittar de det perfekta upplägget för just er. Vanligtvis har de öppet på vardagar mellan 09 och 19.

Under ert telefonsamtal får ni hjälp av en erfaren utbildningsspecialist som noggrant lyssnar och utvärderar era behov och önskemål. Organisationerna vill att ni ska få riktigt bra plugghjälp och detta uppnås när eleven får en privatlärare som blivit personligt matchad med eleven. Det handlar inte bara om att studiecoachen ska ha goda ämneskunskaper, det ska även stämma personlighetsmässigt. Detta är anledningen till att de ofta vill lära känner er lite mer och veta mer om er situation.

Efter samtalet tar dessa organisationer fram en privatlärare som de anser är bäst lämpad till behovet. De strävar alltid efter att hitta en studiecoach som bor nära familjen – allt för att det ska underlätta så mycket som möjligt!

Våra rekommenderade företag erbjuder även alltid ett första prova-på-möte utan bindning. Detta brukar vara ett populärt tillfälle för eleven och privatläraren att lära känna varandra samt komma överens om ett smidigt upplägg. Om familjen eller eleven inte känner att deras utvalda privatlärare känns rätt är det bara till att kontakta organisationen igen så hittar de en ny åt er! Annars är det bara till att fortsätta! Kom igång med plugghjälp idag!