Studiehjälp – de bästa förutsättningarna för höjda betyg
9 av 10 höjer betygen Få personlig läxhjälp

Vill du ta dina betyg till nästa nivå? En certifierad privatlärare hjälper dig att få en djupare förståelse i ämnena och förbättra studieteknik och planering.

Läs mer

Studiehjälp – de bästa förutsättningarna för höjda betyg

Behöver du hjälp med dina studier? Studiehjälp i hemmet och online hjälper dig att nå dina mål och ambitioner. Vi har alla under vår studieperiod något ämne som vi vill och kan förbättra oss inom, men det är inte alltid så lätt att klara av det på egen hand. Studiehjälp finns att få i ämnen som till exempel matematik, engelska, svenska och många fler! Studiehjälp online och i hemmet leder till många elevers höjda resultat. Målet är att ge våra elever de bästa möjliga förutsättningarna inför kommande utmaningar i framtiden. 

Kostnadsfri studiehjälp online 

Vår vision och filosofi kommer från övertygelsen om att arv inte är det som avgör huruvida du kommer nå dina mål. Det spelar ingen roll om de är studierelaterade eller inte. Studiehjälp finns oavsett om du ska börja studera eller redan studerar på heltid. 

På den här sidan tipsar vi dels om var du kan få studiehjälp, dels har vi kostnadsfria guider som du hittar i menyn. De kostnadsfria digitala verktygen har något för alla. Till exempel får du hjälp med att skriva en labbrapport eller med strukturen till ditt retoriska tal. Du får även tillgång till tidigare nationella prov. Det finns guider för dig som behöver hjälp med språk som svenska, engelska, spanska, franska, tyska. Men det finns också hjälp till dig som läser matematik, fysik eller kemi. Du kan även ta del av våra kostnadsfria digitala guider i matematik. De är enkla att få tillgång till oavsett vad du använder dig av för digitalt medel.

Studiehjälp för en förbättrad studieteknik höjer kvaliteten på studierna

studiehjälp

Studiehjälp för en förbättrad studieteknik höjer kvaliteten på studierna. Det är inte alltid ett särskilt ämne eller kurs vi behöver hjälp med, utan ofta är det mer strukturen eller studietekniken som kan vara svår att få kläm på. En förbättrad studieteknik kommer att öka din effektivitet och även höja kvalitén på dina studier. Det i längden också kommer att resultera i att du har mer studieglädje. En bra studieteknik kommer dessutom att ge dig stora förutsättningar till att klara av kommande utmaningar på egen hand.

Det är under vår skoltid som vi sätter förutsättningarna inför framtiden. Delvis genom de resultat vi uppnår för att kunna söka vidare studier, men också eftersom det är då vi faktiskt lär oss att hålla många bollar i luften. Under gymnasiet får vi ta mer och ett större ansvar över våra studier. Då är det är inte alltid så lätt att veta hur man ska lägga upp sina prioriteringar när deadlines närmar sig. Läxhjälp innebär inte alltid att få hjälp med att räkna olika tal i matte, eller att förstå sig på grammatiken i tyska. Det innefattar också att du med stöd av studiehjälp kommer att hitta dina personliga verktyg för att kunna studera så effektivt som möjligt. 

Studiehjälp i hemmet – när det fungerar för dig

Ibland behöver man egentid med en lärare för att kunna uppfylla de mål man satt för sig själv. Ibland är allt du behöver är en stor mängd motivation, rätt studieteknik och ett större självförtroende. Med Allakandos studiehjälp kan du få studiehjälp och studiestöd hemma av en privatlärare eller online beroende på vad som passar dig och din familj bäst. Möjligheten finns att få studiehjälp under dagtid eller kvällstid, beroende på vad som passar dig och din familj bäst. Alla privatlärare är certifierade och har garanterat det som krävs för att hjälpa dig att nå dina önskade resultat.

Behöver du hjälp eller studiestöd i ämnen som matematik, fysik eller kemi? Genom ett kort kostnadsfritt samtal med dig så kommer en personlig privatlärare att handplockas. Du får då någon som kan uppfylla just det som du behöver hjälp med. Eftersom Allakando läxhjälp även har en nöjdhetsgaranti, så får du prova på en lektion innan du väljer att binda upp dig. Det är viktigt att personkemi och pedagogikkemi finns mellan elev och lärare. Studiehjälpen ska kunna motsvara dina förväntningar och se till att du får rätt hjälp att nå de målsättningar som just du har satt.

Några exempel på ämnen som du kan få studiehjälp i är:

 • Studiehjälp i matematik
 • Studiehjälp i Svenska
 • Studiehjälp i Engelska
 • Studiehjälp i samhällskunskap
 • Studiehjälp i kemi, fysik & biologi
 • Studiehjälp i moderna språk
 • Studiehjälp i Tyska
 • Studiehjälp i Franska
 • Studiehjälp i Spanska

Få studiehjälp vart du än bor i Sverige

Det finns en stor efterfrågan på personlig studiehjälp överallt i hela Sverige. Allakando erbjuder och genomför studiehjälp hemma och studiehjälp online, vart du än befinner dig. Du kan få studiehjälp när du till exempel ska studera på gymnasiet, eller går på universitetet och studerar på heltid eller deltid. 

I dagsläget hjälper Allakando Läxhjälp flest elever med studiehjälp Stockholm, studiehjälp Göteborg, studiehjälp Malmö, studiehjälp Lund för att ge några exempel. Men trots det finns studiehjälp att få i stora som små städer i Sverige.

Det spelar ingen roll om du bor i en liten eller en stor stad, i stadskärnan eller ute på landet. Det finns olika upplägg och alternativ att välja mellan eftersom varje familj har olika premisser för tid och rum. Studiehjälp finns att få i både hemmet men också online, och de olika alternativen resulterar i att fler elever i Sverige får hjälp med sina studier.

Upplägg för studiehjälp som passar dig

Om du vill ha läxhjälp & studiehjälp i hemmet så är det viktigt och bra att veta att det finns olika upplägg att välja mellan. Eftersom alla familjer och elever har olika tider att anpassa sig efter i vardagen, och även har olika ekonomiska förutsättningar att utgå ifrån.

Det finns olika prispaket för dig som vill ha studiehjälp från en privatlärare eller studiecoach, för dig som går i grundskola eller som till exempel är 20 år och studerar. Olika upplägg får olika resultat beroende på vad du studerar, eller om du studerar heltid eller inte.

Genom att kontakta Allakando för studiehjälp så kommer du att olika förslag på upplägg och olika prisförslag för att det ska passa din familj så bra som möjligt. Ett förslag är att välja kontinuerlig undervisning genom att ha en privatundervisning i veckan. Det är ett väldigt populärt alternativ eftersom man snabbare kan komma in i rutiner vilket kommer generera ett konsekvent resultat.

Ett annat upplägg som finns att välja på är ett klippkort för studiehjälp. Med klippkortet får du själv välja när du vill använda dig av privatundervisningen och studiehjälpen. Till exempel inför ett särskilt prov eller en tenta. Det är även ett bra alternativ om du inte studerar heltid. 

Ett tredje alternativ är undervisning online, vilket besparar både din studiecoach och dig resorna mellan varandra. Undervisning online är ett beprövat sätt att undervisa på och fungerar precis lika bra som att träffas i hemmet för studiehjälp med dagens digitala verktyg. 

Rekommenderad läxhjälp, studiehjälp, privatlärare, studiestöd

Få studiehjälp för att höja dina resultat i matematik

Det är en väldigt hög efterfrågan på studiehjälp i matematik. Är vad du söker efter så är SmartStudies studiehjälp ett utmärkt alternativ. SmartStudies är specialiserade inom det ämnet. Då får du möjligheten att träffa en välutbildad privatlärare. Läraren kan hjälpa dig oavsett vilken nivå av matte du läser på.

Upplägget fungerar på samma sätt som via Allakando Läxhjälp. Det innebär att du har rätt att prova på en lektion innan du bestämmer dig för att binda upp dig på ett upplägg, det är samma nöjdhetsgaranti gäller för din studiehjälp.

SmartStudies är det enda företaget i Sverige som specialiserar sig på privatundervisning i matematik. Förutom att erbjuda hjälp i matematik för all som studerar i skola, så erbjuder SmartStudies även studiehjälpen för dig som har avslutat dina studier. Du har möjlighet att få en studiecoach eller privatlärare att komma till ditt företag. 

Studiehjälp för alla åldrar

Behöver du studiehjälp i grundskolan, gymnasiet eller på universitetet? Då har du kommit rätt! Oavsett vad du söker för studiehjälp, om det så är de digitala verktygen och tipsen eller om du behöver studiehjälp i hemmet så finns det något för alla åldrar, årskurser och ämnen.

När man studerar på gymnasiet kan det vara stora kontraster från grundskolan, och det är lätt att uppleva att kraven höjs. Det är trots allt många svåra ämnen som ska klaras av samtidigt. Då kommer du förbättra dina resultat med en studiecoach. Vägledning, ökad motivation och en förbättrad studieteknik är bara några följande resultat.

Exempel på ämnen och kurser du kan få hjälp med är samhällsrelaterade ämnen. Till exempel samhällskunskap, geografi, ekonomi, historia eller religion. Många söker även läxhjälp i naturvetenskapliga ämnen som matematik, biologi, fysik, kemi. Självklart går det också att få hjälp med språkämnen som bland annat svenska, engelska, spanska, franska eller tyska.

Alla har rätt till studiehjälp under gymnasiet

Studiehjälp kan ha olika betydelser, och för många innebär det csn, alltså ett ekonomiskt studiestöd eller studiestöd med extra tillägg. Det kan därför vara bra att få mer information om att du har rätt studiebidrag när du går på gymnasiet, när du fortfarande är under 20 år.

Du ska inte behöva skicka in några uppgifter för att få studiestöd under gymnasiet. I alla fall inte om du är en svensk medborgare och bor i Sverige. Det kan vara bra att vara medveten om studiestöd från det år du fyller 20. Är du en utländsk medborgare som bor i Sverige behöver du alltid skicka in en ansökan om all studiehjälp.

Olika tillägg för dig som får studiebidrag och studiestöd

När man går på gymnasiet har man också rätt att skicka en ansökan om extra tillägg och inackorderingstillägg. Dock endast om du under gymnasiet studerar under vissa förhållanden, samt innan du fyller 20 år.

Då ska du  skicka en ansökan oavsett om du är en svensk eller utländsk medborgare. Extra tillägg innebär att du får en extra summa kronor i månaden förutom det vanliga studiebidraget. Om din studiehjälp beviljas beror på den ekonomiska situationen i din familj. Genom att skicka in en ansökan om studiehjälp, kan ditt extra tillägg resultera till 885 extra kronor i månaden.

Precis som när du ansöker om extra tillägg för studiehjälp, behöver du skicka in en ansökan för att få inackorderingstillägg när du går på gymnasiet. Men endast om du har mer än 2 timmars restid till skolan. Viktigt att tänka på är att det måste råda särskilda förutsättningar för att du ska vara berättigad till denna typ av studiemedel.

Gymnasiet du går på måste ha en utbildningslinje som inte finns på något annat gymnasium i din närhet, annars kan du inte få inackorderingstillägg som studiehjälp. Du kan också vara berättigad om du inte blivit antagen till någon något gymnasium i din närhet. Samma gäller här, att från det år du fyller 20 gäller det inte längre.

Om du vill veta mer om studiehjälp, extra tillägg eller inackorderingstillägg för studiehjälp kan det vara bra att söka efter mer information på andra hemsidor om studiehjälp eller studiebidrag. 

Studiehjälp ger resultat

Vikten av vad rätt pedagogik och studieteknik kan åstadkomma när du studerar på heltid är avgörande. Eftersom om så går i grundskolan, gymnasiet, universitetet eller vill ha hjälp med ditt företag, så kan du alltid få studiehjälp.

Privatundervisning och studiehjälp med en utvald studiecoach leder inte bara till höjda prestationer och resultat hos elever. Det har också gett dem stora möjligheter och förutsättningar att möta kommande utmaningar inom studier i framtiden.

Med Allakandos studiehjälp kan du få studiestöd hemma av en privatlärare. Deras privatlärare hjälper elever med ökad motivation, stärkt självförtroende och förbättrad studieteknik. De siktar både på akademiska – såväl som personliga toppresultat.

Kontakta oss nu för mer information

Kom igång med läxhjälp idag!

Läxhjälp.nu logotyp

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert

Personlig privatlärare
 • Läxhjälp i hela Sverige
 • Läxhjälp hemma eller online
 • Läxhjälp för alla nivåer
 • Börja med en prova-på-lektion
 • Ingen bindningstid
 • 9 av 10 når sina studiemål
 • Nöjdhetsgaranti