Läxhjälp Gymnasiet
9 av 10 höjer betygen Få personlig läxhjälp

Vill du ta dina betyg till nästa nivå? En certifierad privatlärare hjälper dig att få en djupare förståelse i ämnena och förbättra studieteknik och planering.

Läs mer

Läxhjälp Gymnasiet

Att gå från grundskolan till gymnasiet kan ibland bli en chock. Det är inte bara en ny plast och nya människor, utan nivån på skolämne höjs också. Du ska även ha kolla på flera olika ämnen samtidigt och vill såklart hålla en bra nivå inom alla. Det är en konst i sig att försöka hålla uppe en jämn nivå i alla ämnen. Det är vanligt att man lägger ner tid på det det ämne som man vet att man är bra på. Det är annorlunda inom det ämnet man oftast har lite svårare för. Många väljer att undvika att ta tag i det ordentligt. Till exempel inom matte, är det något tal som är svårt och du inte kan lösa det, då skippar man det och går till ett annat.

Är det så att du känner att du kämpar vidare på egen hand men får inget resultat, då kan du vända dig till privat läxhjälp. Det finns aktörer som dagligen ser till att elever i gymnasiet får den läxhjälp som de vill ha.

Läxhjälp för gymnasienivå? Inga problem

Vi kan rekommendera dig två utbildningsorganisationer som ger dig den läxhjälp du behöver.  Den första heter Allakando och har gett elever på grundskolenivå läxhjälp över hela Sverige i 12 år. De ger dig stöd inom läxhjälp gymnasiet för alla ämnen i årskurs 1 till årskurs 9. De hjälper även till med läxhjälp på gymnasial- och universitetsnivå! Totalt hjälper de 26 000 elever varje år och har genom åren samlat på sig lärdomar av hur man ser till att höja elevernas betyg.

SmartStudies heter den andra organisationen och till skillnad från Allakando så specialiserar de sig läxhjälp inom matematik. De har funnits till i 10 år och har hjälpt ca 14 000 elever med mattehjälp. Likt Allakando så ger de också läxhjälp för grundskole-, gymnasie-, och högskolenivå!

läxhjälp grundskolan: ger stöd för alla ämnen i alla årskurser

läxhjälp grundskolan

Du kan vända dig till de rekommenderade organisationerna för all läxhjälp. De har privatundervisning och privatlärare inom alla ämnen för läxhjälp gymnasiet. Tex språk, samhällskunskap (SO), Naturvetenskap (NO) och matematik.

Nedan finner du exempel på ämnen du kan få läxhjälp för i gymnasiet: 

 • Läxhjälp gymnasiet i Matematik 1a, Matematik 1b, Matematik 1c, Matematik 2a, Matematik 2b, Matematik 2c, Matematik 3b, Matematik 3c, Matematik 4, Matematik 5, Matematik – specialisering.
 • Läxhjälp gymnasiet i Kemi 1, Kemi 2.
 • Läxhjälp gymnasiet i  Biologi 1, Biologi 2, Bioteknik.
 • Läxhjälp gymnasiet i Fysik 1a, Fysik 1b1, Fysik 1b2, Fysik 2, Fysik 3.
 • Läxhjälp gymnasiet i Svenska 1, Svenska 2, Svenska 3, Litteratur, Retorik, Skrivande, Svenska som andraspråk.
 • Läxhjälp gymnasiet i Engelska 5, Engelska 6, Engelska 7.

Du kan få läxhjälp i gymnasiet oavsett vart du bor!

Du kan gå på gymnasiet i en liten stad, eller i storstaden. Det spelar ingen roll när det kommer till läxhjälp. De två rekommenderade utbildningsorganisationerna erbjuder läxhjälp gymnasiet över hela Sverige. Det finns oftast flest lärare i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö, men det finns som sagt privatundervisning och studiehjälp att få vart som helst.

Noggrant utvalda lärare för att ge bäst studiehjälp

Den som väljer att ta hjälp av de rekommenderade läxhjälpsföretagen kan vara säker på att den får en skicklig lärare – de anställer nämligen bara 1 av 45 sökande och de som väl blir anställda får gedigna utbildningar i pedagogik.

Ibland behövas det hjälp av en erfaren och duktig privatlärare för att se till att man kommer tillbaka på rätt spår med sitt ämne. Att bli privatlärare är inte enkelt. Varje lärare hos de rekommenderade läxhjälpsföretagen har genomgått en noggrann bedömning och flera steg i urvalsprocessen.  Många har valts ut för att de har goda pedagogiska egenskaper och toppbetyg i sina ämnen.  Med utbildningarna så får de även lära sig studietekniker och metoder för att kunna hjälpa dig som elev på bästa sätt så att du når dina mål.

Du får skräddarsydd läxhjälp

För att läxhjälp gymnasiet ska fungera så bra som möjligt är det viktigt att man känner att det finns en god personkemi med läraren. Har man några preferenser, till exempel att en lärare i engelska ska vara energirik så kan man meddela detta i sin ansökan till Allakando eller SmartStudies. De ser till att du matchas med en privatlärare som passar dig. Man kan säga att du får en skräddarsydd  läxhjälp, med en lärare som väljs ut efter just dina preferenser.

Mer skolrelaterad information hittar du i menyn

Till vänster i menyn samlas skolrelaterad information till dig som går i gymnasiet. Välj ett ämne i menyn till vänster för att läsa mer! Är du intresserad av privat läxhjälp så kan du vända dig direkt till Allakando eller SmartStudies!

Kontakta oss nu för mer information

Kom igång med läxhjälp idag!

Läxhjälp.nu logotyp

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert

Personlig privatlärare
 • Läxhjälp i hela Sverige
 • Läxhjälp hemma eller online
 • Läxhjälp för alla nivåer
 • Börja med en prova-på-lektion
 • Ingen bindningstid
 • 9 av 10 når sina studiemål
 • Nöjdhetsgaranti