Läxhjälp grundskolan
9 av 10 höjer betygen Få personlig läxhjälp

Vill du ta dina betyg till nästa nivå? En certifierad privatlärare hjälper dig att få en djupare förståelse i ämnena och förbättra studieteknik och planering.

Läs mer

Läxhjälp grundskolan

I grundskolan ska man ha koll på många olika ämnen samtidigt. Det är en konst i sig att försöka hålla uppe samma nivå i alla ämnen. Det är vanligt att man väljer att lägga ner mer tid på det ämnet som känns enkelt för en, medan man väljer att undvika ta tag i det ämnet som känns kämpigt. Är det så att du känner att du kämpar vidare på egen hand men får inget resultat, då kan du vända dig till privat läxhjälp. Det finns två stora aktörer som kan de dig den studiehjälp som du behöver.

Läxhjälp grundskolan: två stora aktörer

Vi kan rekommendera dig två utbildningsorganisationer som ger dig den läxhjälp du behöver.  Den första heter Allakando och har gett elever på grundskolenivå läxhjälp över hela Sverige i 12 år. De ger dig stöd inom läxhjälp grundskolan för alla ämnen i årskurs 1 till årskurs 9. De hjälper även till med läxhjälp på gymnasie- och universitetsnivå! Totalt hjälper de 26 000 elever varje år och har med åren dragit lärdomar av hur man ser till att höja elevernas betyg.

Den andra organisationen heter SmartStudies och de specialiserar sig på just läxhjälp inom matematik. De har nu funnits till i 10 år och har hjälp ca 14 000 elever med mattehjälp. Likt Allakando så ger de också läxhjälp för grundskole-, gymnasie-, och högskolenivå!

läxhjälp grundskolan — har stöd för alla ämnen i alla årskurser

läxhjälp grundskolan

Du kan vända dig till de rekommenderade organisationerna för all läxhjälp. De har privatundervisning och privatlärare inom alla ämnen för läxhjälp grundskolan. Tex språk, samhällskunskap (SO), Naturvetenskap (NO) och matematik.

Nedan finner du exempel på ämnen du kan få läxhjälp i grundskolan: 

 • Läxhjälp grundskolan i Matematik årskurs 1-3 (lågstadiet), Matematik årskurs 4-6 (mellanstadiet), Matematik årskurs 7-9 (högstadiet).
 • Läxhjälp grundskolan i Kemi årskurs 1-3 (lågstadiet), Kemi årskurs 4-6 (mellanstadiet), Kemi årskurs 7-9 (högstadiet).
 • Läxhjälp grundskolan i Biologi årskurs 1-3 (lågstadiet), Biologi årskurs 4-6 (mellanstadiet), Biologi årskurs 7-9 (högstadiet).
 • Läxhjälp grundskolan i Fysik årskurs 1-3 (lågstadiet), Fysik årskurs 4-6 (mellanstadiet), Fysik årskurs 7-9 (högstadiet).
 • Läxhjälp grundskolan i Svenska årskurs 1-3 (lågstadiet), Svenska årskurs 4-6 (mellanstadiet), Svenska årskurs 7-9 (högstadiet).
 • Läxhjälp grundskolan i Engelska årskurs 1-3 (lågstadiet), Engelska årskurs 4-6 (mellanstadiet), Engelska årskurs 7-9 (högstadiet).

Kan jag få läxhjälp i grundskolan oavsett vart jag bor?

Du kan gå i grundskolan i en liten stad, eller i storstaden. Det spelar ingen roll. Läxhjälp grundskolan finns tillgänglig över hela Sverige. Det finns oftast flest lärare i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö, men det finns som sagt privatundervisning och studiehjälp att få vart som helst.

Hur väljs lärarna ut? Kan de mitt ämne?

Den som väljer att ta hjälp av de rekommenderade läxhjälpsföretagen kan vara säker på att den får en skicklig lärare – de anställer nämligen bara 1 av 45 sökande och de som väl blir anställda får gedigna utbildningar i pedagogik.

Ibland behövas det hjälp av en erfaren och duktig privatlärare för att se till att man kommer tillbaka på rätt spår med sitt ämne. Att bli privatlärare är inte enkelt. Varje lärare hos de rekommenderade läxhjälpsföretagen har genomgått en noggrann bedömning och flera steg i urvalsprocessen.  Många har valts ut för att de har goda pedagogiska egenskaper och toppbetyg i sina ämnen.  Med utbildningarna så får de även lära sig studietekniker och metoder för att kunna hjälpa dig som elev på bästa sätt så att du når dina mål.

Du får Skräddarsydd läxhjälp

För att läxhjälp ska fungera så bra som möjligt är det viktigt att man känner att det finns en god personkemi med läraren. Har man några preferenser, till exempel att en lärare i svenska ska vara energirik så kan man meddela detta i sin ansökan till Allakando eller SmartStudies. De ser till att du matchas med en privatlärare som passar dig. Man kan säga att du får en skräddarsydd  läxhjälp, med en lärare som väljs ut efter just dina preferenser.

Mer information finns i menyn

Till vänster i menyn samlas skolrelaterad information till dig som går på grundskolan. Välj ett ämne i menyn till vänster för att läsa mer! Är du intresserad av privat läxhjälp så kan du vända dig direkt till Allakando eller SmartStudies. De hjälper dig hitta ett upplägg som passar dig!

Kontakta oss nu för mer information

Kom igång med läxhjälp idag!

Läxhjälp.nu logotyp

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert

Personlig privatlärare
 • Läxhjälp i hela Sverige
 • Läxhjälp hemma eller online
 • Läxhjälp för alla nivåer
 • Börja med en prova-på-lektion
 • Ingen bindningstid
 • 9 av 10 når sina studiemål
 • Nöjdhetsgaranti