Planering & förberedelse
9 av 10 höjer betygen Få personlig läxhjälp

Vill du ta dina betyg till nästa nivå? En certifierad privatlärare hjälper dig att få en djupare förståelse i ämnena och förbättra studieteknik och planering.

Läs mer

Planering & förberedelse

Del 2 om studieteknik

Använd kalender

För att kunna uppnå bästa möjliga resultat i skolan och samtidigt ha tid över till fritidsintressen är det ett måste att ha en överblick över vad som måste göras och till när. Genom att använda en kalender där du skriver in alla läxor, prov och fritidsaktiviteter blir det enkelt att se hur mycket tid du måste lägga ner på att plugga, vad som ska göras först och när du kan ta det lugnt utan att det drabbar dina resultat. Även om det tar ett tag att vänja sig vid att använda kalendern kommer den att bli ett hjälpmedel du inte kommer kunna vara utan när du väl kommit igång.

För att du ska kunna få en bra överblick gäller det att informationen i kalendern är detaljerad:

  • Skriv in viktiga deadlines och prov med särskild färg och ringa in dem.
  • Skriv exakt vad som ska göras i läxorna istället för att bara skriva ”plugga religion”.
  • Skilj på fritidsaktiviteter och saker som har med skolan att göra i din kalender genom att skriva dem på t.ex. en egen rad.

Var ett steg före

Förbered dig inför lektioner genom att skumläsa det ni ska gå igenom i läroboken. Detta kan du göra kvällen innaneller på en rast. Det är inte meningen att du ska kunna kapitlet innan lektionen har börjat, utan att du ska veta ungefär vad läraren kommer att prata om.

För när du väl sitter i klassrummet blir det mycket lättare att hänga med och snappa upp informationen om du känner till de viktigaste begreppen i stora drag. När du skumläst texten får du också veta vilken del som verkar svårast att förstå, då vet du också när du ska vara extra uppmärksam på lektionen.

Om du tycker det känns jobbigt att förbereda sig inför varje lektion, börja med att välja ut ett ämne du tycker är jobbigt/svårt. Sen kan du öka antalet lektioner du förbereder dig inför allt eftersom du blir bättre och snabbare på det.

Få toppresultat med en personlig studiecoach från läxhjälp.nu

Höj betygen och stärk motivationen!

Kontakta oss nu för mer information

Kom igång med läxhjälp idag!

Läxhjälp.nu logotyp

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert

Personlig privatlärare
  • Läxhjälp i hela Sverige
  • Läxhjälp hemma eller online
  • Läxhjälp för alla nivåer
  • Börja med en prova-på-lektion
  • Ingen bindningstid
  • 9 av 10 når sina studiemål
  • Nöjdhetsgaranti