Trender på den europeiska arbetsmarknaden 2020 – 2021
9 av 10 höjer betygen Få personlig läxhjälp

Vill du ta dina betyg till nästa nivå? En certifierad privatlärare hjälper dig att få en djupare förståelse i ämnena och förbättra studieteknik och planering.

Läs mer

Trender på den europeiska arbetsmarknaden 2020 – 2021

Med den nya världsordningen förändras livet snabbare än vi kunde föreställa oss. Någon kanske tror att affärer kan göras på distans? Det här är en förändring som vi aldrig förväntat oss. Du måste anpassa dig till nya trender. Därför Jobsora teamet har samlat ihop nya tendenser på atbetsmarknaden i den enda artikeln.

Trender på arbetsmarknaden har förändrats snabbt. Nu handlar det om värde. De som är mindre värdefulla för sina företag förlorar sina jobb. Vissa lediga platser är gratis och kräver kvalificerad personal.

Förra månaden blev Europa epicentret för coronaviruspandemin, liksom en del av världen som lider av höga dödstal. Detta ledde till att arbetsmarknadens funktion stoppades. Behovet av fysiskt arbete har minskat. Detta talar bara om en sak – framtiden som vi har väntat på här.

Pandemins inverkan på den europeiska arbetsmarknaden

Studier visar att flera miljoner jobb riskerar om karantänen förlängs med flera månader. Det var faktiskt bara möjligt om det sattes i karantän i Storbritannien och andra europeiska länder. Det är som att gå till botten.

De kan anpassa sig till en mängd olika färdigheter och upplevelser. Trots dramatiska jobbförluster driver världens digitala infrastruktur distansarbete. Men det misslyckas fortfarande. Det talar bara om vikten av arbetsmarknaden. Arbete är viktigt för landets tillväxt och försörjning. Arbetsmarknaden är synonymt med ekonomisk kollaps, och detta kräver realtidsutveckling på arbetsmarknaden för att minska trycket på familjen.

Denna effekt fokuserar på dramatiska förändringar i framtiden. Det betyder inte att arbetsmarknaden utvecklas effektivt under denna period. Världen har förändrats, ett nytt sätt att leva har dykt upp, nya företag har dykt upp, nystartade projekter utvecklade och företag arbetar helt på distans. Arbetsmarknaden förändras snabbt och många verkar inte inse detta faktum. Det borde vara klart.

Verkligheten av arbetsmarknad under COVID-19-pandemin

Förändringar i vårt sätt att arbeta är oåterkalleliga, så du måste lära dig att anpassa dig till förändringar. Fjärrarbete är gemensamt för flera företag. Vi fortsatte att utforska sätt att förenkla övergången till den nya regimen. De måste arbeta för att uppfylla de nya villkoren.

Att tala om förväntningar måste vara säkert, nu för att tjäna pengar behöver du lära dig grunderna i en dator, internetanslutning, digitala enheter etc. Du behöver programmeringsförmåga, programvarukunskap, färdiga skrivförmåga. De flesta av dessa faktorer var inte nödvändiga tidigare. COVID och världen efter COVID kräver dock dessa färdigheter.

Affärsflödet har underlättats med e-post, videokonferenser, chatt och fler plattformar. Flera företag har kommit överens med att de inte kommer att återvända till jobbet när COVID-19-pandemin är över. Om företag kan fungera helt på distans vid denna tidpunkt, finns det inget behov av att hyra eller ha fysiska mötesplatser. Internetinfrastrukturen har utvecklats under året till en nivå som kan tillgodose dessa behov.

En annan stor förändring är att den 8-timmars arbetsdag kommer att avbrytas. Detta beror på att anställda är ständigt online. Nu kan detta ha en nackdel genom att det är lätt att tappa koll på den tid som spenderas på jobbet. Då ligger ansvarsbördan hos den anställde, som måste sätta upp ett system som passar in i arbetet, med familjetid, med personlig tid, fritid etc. Gränserna måste ställas av personen själv, eftersom de traditionella arbetstidsgränserna inte längre finns. Detta gör det svårt för arbetarna att upprätthålla en god livskvalitet, vilket innebär att det är dags att lära sig att balansera arbete med normal livsstil i väldigt olika miljöer.

Vad är framtiden för arbetet nu?

Under de senaste åren har det spekulerats mycket i hur arbete kommer att se ut i framtiden, hur robotar och andra automatiserade system kommer att ersätta människor. Dessa gissningar har gått längre för att förutse teamens framtid med mer samarbete, behovet av emotionell intelligens, bland andra faktorer som speglar behovet av smartare människor på arbetsplatsen. Alla dessa spekulationer och förutsägelser satte naturligtvis inte Covid-19-pandemin i perspektiv. För ett par månader sedan kunde ingen tro att ett sjukdomsutbrott skulle sätta världen på knä och leda till total isolering.

Medan många var överens om att detta är en revolution och bevisen syns i hur vi för närvarande arbetar och hur andra planerar att arbeta efteråt, är det fortfarande inte etablerat globalt.

Så osäker som framtiden är nu, kommer vissa faktorer och element nödvändigtvis att påverka hur vi kommer att arbeta i framtiden.

• Digital transformation

Internet måste driva innovation och utveckling. Sci-fi-världen som vi alltid har sett på TV kommer att krascha ner på oss snabbare än vi kunde föreställa oss. Den digitala omvandlingen av världen måste nödvändigtvis påskyndas. Information kommer att finnas tillgänglig för alla och alla. Detta kommer att leda till att arbetet görs snabbare och med mer flexibilitet.

Dessutom, på grund av den ökade uppmärksamheten på agendan, finns det inget behov av detaljerade PowerPoint-presentationer, vilket leder till en avsevärd minskning av tiden på affärsmöten.

• En kraftig nedgång i antalet mellanledare och konsulter

Medlare och konsulter har länge varit en integrerad del av det traditionella sättet att arbeta. Detta kommer dock att förändras när vi går framåt i framtiden. Behovet av projektledare och verkställande assistenter kommer att minska och ledande roller kommer att försvinna. I stället för chefer kommer fler och fler organisationer att acceptera ”ledare”.

• Minska antalet affärsresor

Affärsresor har alltid varit en tillflykt från kontorsarbete, men detta förändras eftersom kommunikationen mellan potentiella partners, investerare och kollegor kommer att vara digital. Direkt från ditt vardagsrum kan du bygga ett rykte, chatta med investerare och partners från andra länder och få ett kontrakt. Denna revolution väntar på oss.

• Ökning av avlägsna och frilansande arbetare

En kraftig ökning av antalet personer som arbetar hemifrån är oundvikligt. Detta kommer att vara nödvändigt för att minska antalet anställda vid behov. De måste också arbeta hemifrån. Detta är en ny gryning för fjärrarbete.

Till sist

Kanske kan även blinda se det. Detta bör dock vara vagt. Du måste vara bekant med digitala färdigheter och verktyg för att överleva i framtiden. Börja leta efter fjärrarbete i Europa på Jobsora.

Kontakta oss nu för mer information

Kom igång med läxhjälp idag!

Läxhjälp.nu logotyp

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert

Personlig privatlärare
  • Läxhjälp i hela Sverige
  • Läxhjälp hemma eller online
  • Läxhjälp för alla nivåer
  • Börja med en prova-på-lektion
  • Ingen bindningstid
  • 9 av 10 når sina studiemål
  • Nöjdhetsgaranti